Waarom Skinfoods?

Skinfoods®  lichaamsverzorging is
gezond voor huid en lichaam

Welzijn en wel-voelen met hart voor de natuur, onze omgeving.
Zoals het is bedoeld, in samenwerking met moeder aarde.

 

Onze producten zijn met recht ‘Down to earth’, raw, uiteraard plantaardig,  biologisch en zelfs eetbaar.
De Skinfoods verzorgingsproducten werken daarom ook samen met de huid, ons lichaam,
ze zijn duurzaam en dus beter voor onze omgeving.

Kortom holistische lichaamsverzorging. ´Made by nature & me’ ..    😉
Op een zo duurzaam mogelijke manier. Vanuit de basisgedachte: ‘wat smeerbaar is, moet ook eetbaar zijn’.
Het gemeenschappelijk standpunt van vele huidexperts is dan ook dat je huidverzorging
zo dicht bij eetbaar als mogelijk, zuiver, niet giftig en voedzaam voor je lichaam’  zou moeten zijn.
ingredienten

Puur wat je huid nodig heeft.
De pure ingrediënten van Skinfoods producten zijn van natuurlijke (biologische) oorsprong en puur natuurzuiver gebleven! De formules van de producten zijn dus onverdund en boordevol met uitsluitend natuurlijke stoffen die je huid nodig heeft.
Skinfoods is dan ook letterlijk ‘raw food’ voor je huid uit noten, pitten, zaden, kruiden en bloemen.
Door het bijvoorbeeld het gebruik van de koudgeperste oliën zijn alle vitaminen mineralen, antioxidanten, dus deze mooie bouwstenen voor ons lichaam en onze huid behouden gebleven.
‘Weet wat je smeert en laat je huid smullen!’
bbutter

Puur natuurlijke lichaamsverzorging vanuit de huid bekeken (niet vanuit de neus).
Onze huid houdt van puur natuurlijke zuivere ingrediënten, deze kunnen makkelijk worden opgenomen en ingezet.
De goede componenten zitten nog ingebed in hun originele omgeving, waardoor ze écht van betekenis kunnen zijn. Zodoende werken de producten uit deze plantaardige ingrediënten samen met je huid en verhogen zo je huidweerstand. Het voedt niet alleen je huid maar maakt deze ook zachter en egaler. Een mooie bijkomstigheid is dat je huid hierdoor minder vatbaar is voor rimpels. Zodra je Skinfoods gebruikt wordt je huid dan ook zichtbaar en voelbaar gezonder.
Parfum heeft je huid niet nodig, het tegendeel, dus onze producten bevatten uiteraard geen toegevoegde parfums of andere geurelementen.
De hoornlaag


Skinfoods tast de microbiologische bescherm laag op je huid, je microbioom ,
‘huidflora balans’ niet aan.
waterborne-bacteria-500
puur omdat de Skinfoods producten geen conserveringsmiddel(en) bevatten (en/of andere stoffen) die micro-organismen doden.

Het doden van éencellige organismen, micro-organismen, zoals bijvoorbeeld bacteriën en schimmels is noodzakelijk zodra een product naast olie (oplosbare ingrediënten) ook water bevat. ( Kijk op de ingredient lijst, waar alle ingredienten vermeld staan (INCI), staat bovenaan water?
(Bij de producten van Skinfoods ( puur koudgeperste pitten, zaden en noten) niet nodig want deze bevatten naast olie oplosbare componenten geen water, en zijn  hierdoor niet onderhevig aan bederf zoals wanneer er wel water in zou zitten)

Conserveringsmiddelen in creme’s, milk’s en lotions (creme’s en lotions bevatten water) worden gebruikt om het product te beschermen tegen besmetting of bederf door micro-organismen, zoals bacteriën.
Hoe natuurlijk, vegan of biologisch de creme, milk of lotion ook is, als deze water bevat, naast olie componenten, dient een conservering te worden toegepast, of een middel/ gesynthetiseerde verbinding, die ingrijpt (op de groei) van micro-organismen.

Nu heeft onze huid, huidflora, verschillende micro-organismen, de microbioom, die ons juist beschermt tegen schadelijke micro organismen, dit is een systeem wat juist bij een gezonde huid prima in balans is.

Zo is een te droge, gevoelige of onzuivere huid vaak uit balans, het is hier zeker van belang het product gebruik en samenstelling in acht te nemen, om de huid en huidflora weer in balans te brengen.


De verzorgingsproducten van Skinfoods zijn ambachtelijk (*door mij zelf) handgemaakt zodat de kwaliteit gehandhaafd blijft.
Of traditioneel handgemaakt door een vrouwen coöperatie, zoals de Alata Semina Soap’
bijvullen

Er wordt gebruikgemaakt van de meest puur verkrijgbare natuurlijke ingrediënten, waarvan verschillende al eeuwen traditioneel in sommige culturen worden gebruikt. De formulering bestaat uiteraard uit een mix van krachtige ingrediënten die samen een stapelende werkzaamheid hebben.
Bij voorkeur komen de ingrediënten van lokale coöperaties waar ze op traditionele wijze worden bereid.
Op deze manier komt de opbrengst dan ook ten goede aan de lokale bevolking.
varia2

Voor de verpakking zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke recyclebare of composteerbare alternatieven.
Dus verpakking en ompakking zijn eenvoudig, soms hergebruikt en zo duurzaam als mogelijk.
jar en fles SF


De prijs van onze producten  wordt berekend vanuit de pure biologische ingrediënten en hun kwaliteit,  zonder budget en marges aan hoge marketing, overhead en backoffice kosten. Hierdoor kan de prijs relatief bewust laag worden gehouden om zo een groot publiek de natuurlijke werking van Skinfoods te laten ervaren.
Onze producten zijn puur en onverdund met water, waardoor je maar heel weinig nodig hebt,
waardoor ze ook nog eens zuinig zijn in gebruik.
SHOP

Wanneer je kiest voor de ‘schone’ producten van SKINFOODS kies je niet alleen voor je huid, je lichaam en jezelf, maar ook voor het milieu, je omgeving. 100% biologisch & Vegan, food approved, cruelty free, environmental friendly.
Skinfoods characteristics

 


Aanvullende informatie internationaal begrip Vegan:

Vegan is een landafhankelijk begrip. Het kan goed zijn dat bijvoorbeeld Duitse Vegan-producten, melk en of bijenproducten/derivaten bevatten en toch het label Vegan dragen.
(2017; hopelijk is dit inmiddels is aangepast, wel blijven opletten dus  😉 )

Aanvullende achtergrond informatie duurzaamheid:
Stoere vrouwen in hun onderzoek laten zien dat van de 30 onderzochte merken de maximale duurzaamheid slechts 65% bedraagt.
Ondanks het feit dat ze claimen, biologische en of duurzaam te zijn, of zelfs een vegan of Organic certificering hebben kunnen kopen, indien ze aan de regels van een dergelijke instantie hebben voldaan.
‘The winnaar(s): Het beste scorende merk is Weleda, (B-label) met een score van 65%.
Klik hier voor de site van het artikel, of om hier het artikel te lezen.

The best performing sustainable brand ( out of 30 investigated brands) today  is Weleda; receiving 17 out of a possible 26 points, which results in a score of 65%.
With this score, the brand receives a B label, meaning it is on track towards sustainability.’.

Helaas is Skinfoods niet meegenomen in dit onderzoek……

logo_def_SF-01
Vragen? …aarzel niet maar neem  contact op met mij.
JK met SF

 

Wat is het voornaamste verschil is tussen Skinfoods en nagenoeg alle andere lichaamsverzorgingsproducten?  Klik hier

 

 

 #paleo  #paleolichaamsverzorging  #paleo  #paleolichaamsverzorging  #paleo  #paleolichaamsverzorging  #paleo  #paleolichaamsverzorging  #paleo  #paleolichaamsverzorging  #paleo  #paleolichaamsverzorging

(0)