Review Deo Columnsbykari

Eetbare Deodorant?! En andere Vegan Skincare Producten van Skinfoods
of link naar de site van ColumnsbyKari

Mijn zus en ik spoten vroeger altijd liters deodorant op. Van die mega zoete spuitbussen, minutenlang, tot we zo ongeveer omvielen van alle dampen en chemicaliën. Tja, we woonden op Curacao: het was heet en je wilde echt niet stinken! Toen ik zwanger werd stopte ik met spuitbussen en ging ik over op de rol- deo’s. En omdat ik nu alleen nog maar dierproefvrij koop, was ik op zoek naar een andere deo. Een natuurlijke deo, die cruelty free is, het liefst ook biologische & vegan ingrediënten bevat en graag van een milieubewust bedrijf. Skinfoods voldoet aan al die eisen en gaat zelfs nog een stapje verder: alle ingrediënten zijn eetbaar! Dat is nog eens voeding voor de huid! Wil je meer weten over deze deodorant en de andere producten van Skinfoods? Lees dan gauw verder.

Natuurlijker kan niet

Nou ja, tenzij je helemaal niks gebruikt misschien. Maar de producten van Skinfoods zijn zo natuurlijk mogelijk. De ingrediënten zijn rauw, vegan, biologisch, dierproefvrij en ja, eetbaar dus. Ik zet de ingrediënten van de DeoCream van Skinfoods even voor je op een rij:

  • Kokos Olie
  • Natrium Biocarbonaat (wordt onder andere gebruikt in bakpoeder, in plaats van gist)
  • Shea Butter
  • Maiszetmeel
  • Pijlwortel (een plant die zetmeel bevat)
  • Neemolie
  • Siberische Pijnboompit Olie
  • Sesam Olie

Dat was het: 8 ingrediënten. Misschien herinner je je nog mijn Behind the Ingredient List blogpost, waarin een potje gezichtscrème 48 ingrediënten bevat, waarvan driekwart nauwelijks te achterhalen? Dan vind ik dit toch een stuk overzichtelijker!

De DeoCream van Skinfoods ruikt naar Kokos olie en Shea butter. Dat is uiteraard heel wat anders dan een spuitbus FA. Daar moet ik toch wel even aan wennen. Daarom smeer ik er nog wat pure lavendelolie overheen. Je zou misschien denken met al deze oliebdat je huid vettig of vochtig aanvoelt, maar zodra ik de deodorant aanbreng op mijn huid voelt deze gelijk zacht en droog aan. Ook fijn: geen witte strepen op je zwarte shirtje. Aan het einde van de dag ruik ik nog steeds de natuurlijke oliën, geen zweet. De Deo die ik heb getest komt in een potje. Maar Skinfoods heeft ook een deodorant in een tube.

Lees ook: Zelf Zonnebrand Maken met Natural Heroes

Een masker om op te eten

Een ander product van Skinfoods dat ik heb getest is de Detox Clay Mask. Uiteraard ook vegan, biologisch, eetbaar, etc. Het masker bevat ingrediënten met “ontgiftende, huid zuiverende, antibacteriële en huid textuur verbeterende eigenschappen”. Je vindt hier een overzicht van die bijzondere ingrediënten en wat ze precies doen.

Het maskertje komt in poedervorm. Door een beetje (kokend) water of (vegan) yoghurt toe te voegen en te roeren, maak je er een papje van. Vervolgens smeer je dit op je gezicht en laat je het zitten tot het hard wordt. Het blijft wat korrelig, waardoor je huid een beetje wordt gescrubd als je het maskertje er weer af wast. Mijn gezicht voelde daarna heel zacht aan. Ik denk dat ik maskertje ideaal is om je poriën mee te reinigen.

Neem zelf eens een kijkje op Skinfoods.eu. Alle producten worden handgemaakt en zijn heel zacht geprijsd. Skinfoods is opgericht door Judith Krauwel. Zij is biochemisch analist werkte jaren lang als productontwikkelaar en onderzoeker bij bedrijven als Unilever en Sara Lee. Lees haar verhaal, over waarom zij het belangrijk vond om Skinfoods op te richten, hier.

Thank you for reading!

(0)