Review Balancing oil (Bowely)

Review Skinfoods Balancing oil door Bowely
http://www.bowely.nl/
(onderstaand kopie van de review, site Bowely)
Blog #45: Review – De balancing skin oil van Skin Foods

Vandaag een blog zoals jullie die niet van mij gewend zijn. Ik heb de afgelopen weken namelijk een aantal natuurlijke verzorgingsproduct getest. Vandaag schrijf ik een review over het eerste product dat ik testte: de balancing face oil van Skin Foods.

Eerste ontmoeting

Op zondag 12 juni bezocht ik The Dutch Raw Food Festival. Ik schreef hier eerder een blog over. Naast allerlei lekkere hapjes, kon je hier ook terecht voor raw verzorgingsproducten. Ik kocht onder andere een 100% natuurlijke gezichtsverzorgingsolie: de balancing face oil van ‘Skinfoods’.

Balancing face oil

Skin Foods is een bedrijfje dat 100% raw verzorgingsproducten maakt. Dat betekent biologisch, onbewerkt, zonder toevoegingen, zoals de natuur het bedoeld heeft. De balancing face oil belooft de balans van je huid weer in evenwicht te brengen. De olie ondersteunt de haarvaatjes en brengt de talgkliertjes in balans. Door het gebruik reken je af met vlekjes en oneffenheden en ga je rimpelvorming tegen.

De olie bevat 7 natuurlijke, biologische, heilzame oliën:

  • Saffloerzaadolie
  • Hazelnootolie
  • Druivenpitolie
  • Macadamia olie
  • Argan olie
  • Walnootolie
  • Hennepzaadolie

Moeilijke huid

Mijn huid is moeilijk, kwetsbaar en me erg dierbaar. Ze reageert heftig op elk nieuw product dat ik erop smeer. Door medicijngebruik heb ik veel last van oncontroleerbare roodheid, droge plekjes en ondefinieerbare vlekken. Ik was daarom erg sceptisch over deze olie. Ik geloofde namelijk niet zo in olie als gezichtsverzorging. Ik heb een gemengde, zeer gevoelige huid met een flink vette T-zone. Ik dacht dus dat olie alleen maar kwaad kon doen. Na wat uitleg en adviezen van Judith Krauwel, de vrouw achter Skin Foods, ging ik toch overstag. En man, wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

En smeren maar!

Ik begon dezelfde avond gelijk te smeren. Ik gebruikte de olie ’s ochtends en ’ s avonds. De eerste twee weken leek de olie enkel kwaad te doen. Ondanks dat hij snel introk, licht aanvoelde en geen vettige laag achterliet maar juist matteerde, ontwikkelde ik enorm veel puistjes en plekjes. Wel werd mijn gezicht er lekker zacht van en kreeg ik geen heftige huidreactie. Ik besloot gewoon door te smeren. Anderhalve week later kalmeerde mijn huid en trok helemaal bij. Na een maand ben ik de olie enkel ’s ochtends gaan gebruiken. Mijn droge plekjes en vlekken zijn echt vele malen minder geworden. Ook had ik veel last van onzuiverheden en uitslag. Dat is verminderd, ondanks dat deze olie geen onzuiverheden verwijdert (daar gebruik je namelijk de skin purifying olie voor). De balans en rust is duidelijk terug in mijn huid. En dat zie je. Op de foto’s zie je mijn huid van links naar rechts op de 1e dag (ja, hij was echt zo rood), na een maand en nu, na anderhalve maand.

Verrassing: 2 in 1

Er gebeurde nog iets opmerkelijks. Op mijn handen heb ik veel last van droogheid en uitslag. Waarschijnlijk is dit een allergische reactie van de medicatie die ik gebruik. Ik krijg dit al twee jaar niet onder controle, zelfs met hulp van de dermatoloog. Ik merkte na een paar weken smeren dat de binnenkant van mijn handen opknapte. Ik ben vervolgens elke avond ook bewust mijn handen in gaan smeren. Ze zijn helemaal rustig en zien er beter uit dan ooit. Naast een goede gezichtsolie is dit dus ook een geweldige handolie! Ik ben dik tevreden over dit product en kan het echt aanraden.

De verpakking

Balancing face oil is verkrijgbaar in een glazen flesje van 20 ml voor €8,95. Daar doe je ongeveer anderhalve maand mee. Op het flesje zit een druppeldopje waarmee je de olie kunt doseren. Met zo’n 6 druppels kun je je gehele gezicht en hals insmeren. Zelf vond ik de druppeldop onhandig en onpraktisch. Ik heb hem daarom verwijderd. Bij de apotheek kocht ik voor €0,40 een pipet en ben op die manier gaan druppelen. Dat werkt voor mij vele malen beter. Het formaat van het flesje is prima. Let wel op als je de olie al even gebruikt en mee wilt nemen in je toilettas. Als de fleshals of binnenkant van de dop vettig wordt, sluit de fles minder stevig en draait de dop makkelijk los. Even alert op zijn.

Verkooppunten

Skin Foods maakt naast de balancing face oil nog andere verzorgingsproducten. Snuffel eens rond in de webshop. Je kunt hier ook terecht met vragen over de producten via het contactformulier. Je vindt Skin Foods op diverse ambachtelijke, biologische en raw beurzen, fairs en evenementen. Nieuwsgierig wanneer je Skin Foods bij jou in de buurt kunt vinden? Check hun activiteitenagenda. Skin Foods geeft ook workshops, home-party’s en lezingen om kennis en liefde over de producten te delen. Informatie hierover vind je ook op hun website. Skinfoods volgen op social media?
Dat kan via Instagram, Facebook en Twitter.

(0)