Revieuw: Dutch Raw Food Festival

Blog review van Bowely;

Ga hier naar de site van Bowely.nl.

 

BLOG #41: EEN BEZOEK AAN THE DUTCH RAW FOOD FESTIVAL

Op zondag 12 juni was het zover: The Dutch Raw Food Festival bij de Gaasperplas in Amsterdam. Een beurs over Raw food, gezondheid en natuurproducten. Mijn zus en ik waren erg nieuwsgierig en brachten een bezoek. In deze blog lees je over onze ervaring.

De beurs

Na een autorit met veel regen kwamen we gelukkig aan in een droog Amsterdam. We duimden voor een verder droge middag. Bij binnenkomst zagen we dat de beurs kleinschalig maar ontzettend knus en gezellig was. Overal leuke kraampjes met eten en verzorgingsproducten, maar ook met keukenapparatuur en informatie over sport en beweging. De kraampjes waren ingedeeld in een foodcourt en een deel waar je van alles kon kopen. In de foodcourt kon je allerlei lekkere, vers bereide gerechtjes proeven en kopen en die vervolgens opeten aan één van de houten picknickbanken. Overal was aan gedacht. Je kon workshops volgen en er was live muziek en dans. Alle ingrediënten om een dag leuk en gezellig te maken.

Foto © Bowely

 

Natuurlijke verzorgingsproducten

Lekker in een potje
Mijn zus en ik begonnen aan de kant waar je spulletjes kon kopen. We kwamen van alles tegen: boxen om je eigen raw gebak te maken, bakjes om je zelfgemaakte maaltijd in mee te nemen, informatie over verschillende vormen van meditatie en yoga en nog veel meer. Bij de kraam van ‘Lekker in een potje’ gaven wij onze ogen goed de kost. Dit bedrijfje maakt verzorgingsproducten van enkel natuurlijke ingrediënten. Ideaal dus als je huid gevoelig of aangedaan is door opvlammingen en/of medicatie. Na het verhaal achter het merk en wat uitleg over de producten, kochten mijn zus en ik allebei drie mini’s: een lipbalm, een haarmasker en een deodorant. Deze producten test ik de komende tijd. Binnenkort lees je de resultaten in een blog. Meer informatie over dit merk vind je op www.lekkerineenpotje.nl.
Foto © Bowely

Skinfoods
Na het proeven van een raw brownie en een raw dadel-mintballetje bij wat andere kraampjes, trok de kraam van ‘Skinfoods’ onze aandacht. De ontzettend aardige vrouw in de stand vertelde ons alles over haar zelfgemaakte huidoliën op basis van arganolie. Mijn zus en ik kochten allebei een herstellende huidolie voor het gezicht. Ook deze test ik de komende tijd. Nieuwsgierig naar het resultaat? Stay tuned. Meer informatie over Skin Foods vind je op www.skinfoods.eu.
Foto © Bowely

Foodcourt

Van al dat geshop kregen we honger: tijd om naar de foodcourt te gaan. Hier vond je van alles en nog wat: van repen en nootjes tot vers bereide raw chocoladetaart (yummie!!). We maakten een rondje, proefden de taart en lieten ons inspireren door de mooie kleuren van de bijzondere salades die vers werden bereid.

Happy Earth Kitchen
De kaartjes voor de beurs won ik via een prijsvraag van een van de deelnemers van de beurs: Happy Earth Kitchen. Dit is een platform waar je alles kunt vinden over gezonde voeding, gezond leven en een gezonde planeet. Natuurlijk brachten we daarom ook aan deze stand een bezoekje. Naast ontzettende leuke tassen, kon je hier onder andere terecht voor een overheerlijke raw pad thai, een ontbijtje met vers fruit, kokos-vanille crème en caramel-dadel saus, een lekkere raw aardbeiensnack en allerlei verse, gezonde sapjes. Wij gingen voor de raw pad thai, die overheerlijk smaakte! Benieuwd naar Happy Earth Kitchen? Bezoek dan de website www.happyearthkitchen.com. Naast het maken van lekkere recepten en interessante blogs, organiseert Happy Earth Kitchen ook leuke evenementen zoals workshops en RAW diners. Echt de moeite waard om even te kijken. Je vindt Happy Earth Kitchen ook op Facebook enInstagram.


Foto © Happy Earth Kitchen

 


Onze ervaring

The Dutch Raw Food Festival was een kleinschalig maar leuk openluchtfestival. De ideale manier om je zondag te besteden als je houdt van lekker, raw eten, natuurlijke verzorgingsproducten en als je interesse hebt in een gezonde levensstijl. Helaas hebben mijn zus en ik geen workshops bezocht. Halverwege de dag begon het flink te regenen en zijn we weer naar huis gegaan. Meer over de workshops lees je op de website van het festival. Lijkt het jou ook leuk een bezoek te brengen aan deze beurs? Houd dan hun website en Facebookpagina goed in de gaten voor de volgende editie. Hier vind je ook leuke foto’s en berichten over de editie van afgelopen zondag. Wij hebben in ieder geval een superleuke dag gehad. Speciale dank aan Happy Earth Kitchen!

https://bowely.wordpress.com/2016/06/14/blog-41-een-bezoek-aan-the-dutch-raw-food-festival/

 

(0)