ScalpSkin Oil

9,50

Speciaal ontwikkeld voor irritaties van psoriasis of eczeem op de hoofdhuid.

De Scalpskin Oil is eenvoudig aan te gebruiken op de hoofdhuid door een paar druppeltjes op de vingertoppen op de huid tussen de haren aan te brengen. (bijvoorbeeld aanbrengen ná het wassen van de haren en tussen de wasbeurten door)
Helpt de door psoriasis of eczeem beschadigde huid herstellen
Dit product is samengesteld uit actieve ingrediënten bekend om hun heilzame werking bij Psoriasis en Eczeem.

Klein bruin glazen druppelflesje, 5ml

 

 

 

Product beschrijving

De ScalpSkin oil is puur of verdunt te gebruiken op de hoofdhuid.
De formule is samengesteld uit biologische eetbare ingrediënten, echter door de hoge concentratie van de verschillende actieve ingrediënten is deze uitsluitend uitwendig te gebruiken.

Raadpleeg bij psoriasis en of eczeem altijd ook uw arts

 

(22)

Meer informatie

INCI

INCI: Nigella Sativa (Nigella) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Melia Azadirachta (Neem) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Hippophae Rhamnoides (Sea Buckthorn) Seed Oil, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Calendula Officinalis (Calendula), Pix Liquida Betulae (Birch) .

ingredient verklaring

Ingrediënten:

Bernagie, Borage-olie is een uitmuntende huidolie voor alle huidtypen. Dringt goed en snel in de huid, stimuleert de doorbloeding en cel vernieuwing en herstelt de vochtgraad van de huid.

Calendula olie is een geweldige olie voor de droge huid en voor ernstig schrale of gecraqueleerde huid. Het is bekend om zijn desinfecterende, antibacteriële eigenschappen en de ondersteuning bij wondgenezing en uitwendige kleine brandwonden. (University of Maryland Medical Center)

Teunisbloemolie wordt gewonnen uit teunisbloem zaden, is zeer zacht en kan worden gebruikt als moisturizer om droge huid gehydrateerd te houden. Het stimuleert de bloedsomloop en ondersteunt de barrière functie van de huid. Het wordt door therapeuten onder andere ingezet bij eczeem, psoriasis, rimpels en bij droge huidplekken.

Nigella olie, (Nigella sativa): al bekend in het oude Egypte, bij de oude Grieken en Romeinen, heeft tot de dag van vandaag in Arabië een traditionele geschiedenis in de heilzame werking voor de gezondheid en voor de huid, in het bijzonder; antibiotisch, anti-tumor, anti-inflammatoir, anti-histamine en antibacterieel. De olie helpt goed bij littekenweefsel, huidveroudering, huidinfecties en eczeem.

Neem olie, (Azadirachta indica): hiervan is binnen de Ayurveda het gebruik reeds eeuwen bekend bij de behandeling van acne, herpes, dermatitis, oedeem, urticaria en eczeem, door onder andere haar antiseptische, diuretisch en antibiotische eigenschappen. Neemolie wordt gebruikt bij de verzorging van allerlei huidaandoeningen, zoals eczeem en psoriasis.

Druivenpitolie, (Vitis Vinifera) helpt bij herstel van beschadigd huidweefsel, haarvaatjes en de celmembranen. En wordt vaak ingezet om psoriasis en eczeem te verlichten.
Druivenpitolie bevat flavonoïden en in het geval van druiven: pycnogenol, een antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen, maar ook bijvoorbeeld tere haarvaatjes versterkt.
Deze pycnogenol werkt samen met allerlei enzymen die op de huid actief zijn.

Castorolie (Ricinus Communis)
Helaas, geen biologische ricinusolie, omdat deze alleen beschikbaar is in cosmetische kwaliteit. Onze kwaliteit: Ph.Eur – farmaceutische kwaliteit, geraffineerd, rijk aan vitamine E.
Castorolie is een natuurlijk verzachtend middel , het hydrateert, verzacht en kalmeert je huid en hoofdhuid.
Ongeveer 90% van ricinusolie is Ricinolzuur, dat krachtige antimicrobiële en antischimmel eigenschappen heeft. Bij gebruik topisch, kan ricinusolie de groei van virussen, bacteriën en schimmels op de huid remmen.
Rapporten beweren dat 50 procent van de mensen met psoriasis het op hun hoofdhuid hebben. Deskundigen stellen dat ricinusolie vol zit met hydraterende en helende vermogens, die het ongemak veroorzaakt door psoriasis verminderen.

Zee Duindoorolie (Hippophae Rhamnoides seed)
Duindoorn wordt van oudsher in de oosterse geneeskunde eeuwenlang gebruikt om huidaandoeningen te behandelen en wordt aangeprezen als een natuurlijk middel om symptomen van eczeem en psoriasis verlichten en weefselregeneratie bevorderen.
Daarnaast heeft Duindoornolie antibacteriële, ontstekingsremmende en regenererende bevorderende eigenschappen en bevat essentiële vetzuren en tocoferolen, essentieel voor het behoud van een gezonde huid.

(Zilver)Berkenteerolie (Oleum betalinum, Pix Liquida Betulae)
Wordt vaak ingezet bij acute en chronische huidaandoeningen, zoals droge huid, schrale huid, eczeem, psoriasis, (nazorg van) brandwonden.
Het staat bekend om zijn positieve werking op huidproblemen als psoriasis en eczeem. Berkenteer heeft ook een antibacteriële en antiseptische werking en houdt de haarwortels en hoofdhuid gezond.
Bij het gebruik van berkenteer dient men de slijmvliezen en ogen te vermijden.

You may also like…